Når dit slot ligger det forkerte sted

Forleden var jeg inviteret til at afholde mit Inspirationsoplæg: "Undskyld, har du set min rette hylde?" for et eksklusivt Netværk af skønne og ressourcestærke damer.

Det viste sig, at 14 af de 21 deltagere denne aften ejede slotte, herregårde og godser.

I aftenens løb, talte vi om ”Arbejdsliv, der gør en forskel”, ”Velgørenhed” og ikke mindst de små, søde historier vi digter til os selv om, hvorfor vi ikke kan handle på det vi brænder for.

Det med de små, søde historier var ellers ikke en del af planen, men jeg blev inspireret til at tage en ”afstikker” fra manuskriptet, da en sød og smilende kvinde kom op til mig i pausen og med stor alvor fortalte mig, at hun jo ikke kunne lave det hun gerne vil, fordi hendes slot ligger det forkerte sted…

Vi ved det jo godt:

Er der noget vi oprigtigt vil, så finder eller skaber vi en vej.

Vil vi ikke, så finder eller skaber vi en undskyldning. 

Ofte er de små, søde historier vi fortæller os selv om, hvorfor vi ikke kan lave det vi brænder for, mere et udtryk for en bagvedliggende frygt for at lytte til det der kalder, gøre det vigtigt og handle på det – med alt hvad det indebærer.

Andre gange er forhindringen af mere praktisk karakter:

”Jeg ved ikke hvad jeg vil”

”Jeg ved godt hvad jeg vil, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det”

”Jeg har ikke tiden, energien eller pengene til at handle på det" eller

"Jeg har ikke opbakningen".

Og både "frygt" og "de praktiske forhindringer" er der altid en genvej rundt om.

(Det ved vi jo også godt, fra alle de andre gange vi er gået efter det vi vil, og har fået det).

En anden oplagt, men typisk overset genvej, er at genopdage, hvilken forskel vi gerne vil gøre med vores arbejdsliv og dermed blive bevidste om hvad vi gerne vil ”arbejde for” og ”bidrage til”, for så spotter vi hurtigt mange nye måder vi kan gøre, det vi kan, med det vi har, der, hvor vi er. Slot eller ej.

Har vi derimod kun fokus på, hvad vi tror vi skal ”arbejde med” for at lave det vi brænder for, kan et slot, der ligger det forkerte sted, selvfølgeligt godt komme i vejen.

Vil du videre med den forskel du brænder for at gøre med dit arbejdsliv, så send mig en mail på Post@JetteBulck.dk, så afklarer vi, hvad du vil og finder en genvej rundt om "dine slotte, der ligger det forkerte sted"...