Borgmesteren & Madkassen


Han lyser op i et stort smil, da jeg træder ind ad døren til hans kontor, klar til dagens ledersparring.

Jørgen er borgmester og en passioneret en af slagsen;

Han vil gøre en forskel og han arbejder på én gang målrettet og fleksibelt på det hver dag.

Han har hyret mig til eksklusiv sparring om at gøre hans oversete ressourcer til unikke bidrag helt ud i den praktiske dagligdag i den organisation han er leder for.

Skrivebordet er ryddeligt, og lige der, ved siden af de friske blomster, står en rød madkasse.

Den står der hver gang vi mødes, og da han ser jeg bemærker den, griner han og siger:

"Ja, det var den, der startede det hele og nu står den der og minder mig om noget meget vigtigt."

"Da jeg for en del år tilbage ikke vidste, hvad jeg ville, og svingede mellem frustration og forvirring over vejen videre, sad jeg en dag i kantinen på mit job, og traf en beslutning om, at noget måtte ændres.

NU skulle der ske noget!

Jeg var SÅ træt af at gå med følelsen af at mangle noget vigtigt.

Jeg troede, at løsningen var at finde et nyt job, men var også godt klar over at "nissen nok bare fulgte med", hvis jeg ikke også ændrede på den måde jeg så på tingene.

Der var brug for et paradigmeskift!

Jeg ville lave noget der gav mening. Noget sjovt og personligt udfordrende, så jeg følte, at jeg hver dag blev brugt rigtigt, og kunne se tilbage på et arbejdsliv jeg var stolt af.

Men opgaverne hobede sig op, og hver dag føltes som en ulige kamp for at nå til bunds i bunkerne.

Hvordan skulle jeg gribe det an?



Den røde madkasse


Som jeg sad der i kantinen, kiggede jeg ned i min røde madkasse og tænkte;

"Jeg kan da altid spise det bedste først!". 

Og det kom til at ændre måden jeg så på mit job.

Opgaverne skulle ikke længere bare overståes:

Jeg kunne gå tilbage til mit skivebord, og vælge, at kigge efter, og lave, de bedste opgaver først.

De var der jo også, indimellem alt det andet, og gav jeg mig selv lov til at kigge efter dem, og vælge dem først, fik jeg en helt anden oplevelse af mit job.

Det var første skridt. Og det gjorde noget fundamentalt vigtigt ved min oplevelse af tilfredshed i jobbet.

Jeg havde indflydelse på hvordan jeg havde det hver dag!

Efterhånden som jeg vænnede mig til at kigge efter det, der fungerede, begyndte jeg mere aktivt, at række ud efter de opgaver jeg gerne ville have på min to-do liste, og det gav mig et personligt overskud til at finde nye græsgange.

Senere, da jeg fandt ind til hvad jeg virkelig brænder for, hjalp tilgangen: "At spise det bedste først" på altid at huske, at give plads til det bedste i min arbejdsdag, og i mit arbejdsliv i det hele taget.

Nu står den der, min røde madkasse, og minder mig om det hver dag."


Nu er det din tur

Giver du dig selv lov til at finde ud af, hvad du inderst inde brænder for at bruge dine kompetencer til?

Eller har du vænnet dig til at være serviceorgan for alt og alle i dine omgivelser og glemmer i farten helt dine egne drømme og ambitioner?

Du har altid muligheden for at tage lederskabet i både din egen arbejdsdag og i dit eget arbejdsliv.

Det gælder uanset om du er ansat eller selvstændig.

Det er - også - op til dig, at give det du laver en meningsfuld retning.

Vælger du, at vente lidt endnu med at gøre din forskel, så kan du altid gøre som Jørgen:
 

Tag udgangspunkt i de opgaver du har lige nu og "Spis det bedste først".